قبل ازاین که به علت ریپ زدن خودرو بپردازیم و مورد بررسی قرار دهیم .در ابتدا بهتر است که این مشکل را بشناسیم و تعریغی از آن داشته باشیم .قطعا همه شما هنگامی که موتور اتومبیلتان سالم است، صدای نرم و متوازن آن را شنیده و با آن آشنا هستید. هر زمان احساس کردید که موتور خودرو مثل همیشه کار نمیکند و توازن عملکردی آن به هم ریخته است، به نحوی که صدای ماشین دیگر آهنگ سابق و همیشگی را ندارد و با وقفه یا حالتی مثل سکته و کپ همراه است و صدای خروجی از اگزوز نیز همانند همیشه نیست، میتوان گفت که خودرو با عیب ریپ زدن مواجه شده است.
در ادامه این پست به بررسی مهم ترین دلایل ریپ زدن خودرو پرداخته ایم :
یکی از دلایل ریپ زدن موتور خودرو میتواند به گرفتگی سیستم مکش هوا و تخلیه دود ارتباط داشته باشد.اگر موتور نتواند به میزان و به صورت درست هوای تازه را به درون خودرو بکشد و از طرف دیگر نتواند به طور روان دود را از طریق اگزوز خودرو خارج کند خودرو دچار ریپ زدن می شود .
همچنین اگر نشتی در سیستم مکش هوای موتور، دریچه گاز و… وجود داشته باشد، موتور ریپ می زند . وجود سوراخ و نشتی در اگزوز نیز ثمره مشابهی دارد و باعث ریپ زدن خودرو می شود .گفتنی است اگر اگزوز سوراخ باشد، صدای موتور غیرعادی و سروصدای بیشتر ایجاد میکند. وجود نشتی در سیستم مکش هوا نیز باعث میشود تا در حالت درجا دور موتور بدون اینکه پدال گاز فشرده شود، بالا پایین شده و دارای نوسان باشد.
یکی از رایج ترین دلایل ریپ زدن خودرو وجود ایراد در سیستم جرقهزنی و برقرسانی به شمعها است؛ چراکه معمولا مالکان خودروها تا زمانی که شمعها به طور کامل خراب نشوند و عملکرد منفی خود را بروز ندهند، اقدام به تعویض آنها نکرده و درنتیجه سیستم جرقهزنی عملکرد مطلوبی نخواهد داشت. همچنین اگر سامانه برقرسانی به شمعها به طور صحیح عملکرد خود را انجام ندهد، باز هم شاهد بروز عیب ریپ زدن ماشین خواهیم بود. خرابی در سیستم کوئل، نقص در وایرها و برقدزدی وایر شمعها میتواند منجر به بروز این عیب در موتور خودرو شود.
برخی اوقات سیستم سوخترسانی خودرو که شامل پمپ بنزین، سوزن انژکتورها و سامانه برقرسانی به خودرو است دچار مشکل می شود و موتور خودرو را وادار به ریپ زدن میکنند. در صورتی که مغزی پمپ بنزین نتواند فشار لازم جهت پمپاژ بنزین به سر انژکتورها را فراهم کند، قطعا موتور عملکرد درستی نخواهد داشت . همچنین اگر هر یک از انژکتورها عملکرد مناسبی نداشته باشند، باز هم شاهد ریپ زدن خودرو خواهیم بود. از طرف دیگر اگر کیفیت سوخت مناسب نباشد و به عنوان مثال با آلودگی و یا رطوبت همراه شده باشد، باز هم موتور نمیتواند انفجارهای دقیق، منظم و باکیفیت در سیلندر به وجود آورد و درنتیجه ریپ زدن ماشین خواهیم بود بود.
تایم بندی دقیق موتور باعث میشود تا میلسوپاپ، پیستون و میللنگ هر کدام در زمان مورد نظر در سر جای خود قرار داشته باشد و بدین ترتیب عملکرد روان و دقیق موتور تضمین میشود. اگر تایم موتور کمی به هم بریزد، قطعا باز و بسته شدن سوپاپها در زمان درست انجام نمیشود و موتور خودرو با عیب ریپ زدن مواجه خواهد شد.
نظرات
بدون نظر